De ontdekking van de beste roséwijn ter wereld

De beste roséwijn ter wereld is Frans, en Languedoc!

In Frankrijk zijn er tal van roséwijnen en ze genieten steeds meer succes.

Als het vinden van een rosé-wijn van hoge kwaliteit moeilijk kan zijn, is het het eenvoudigst om te streven naar het beste in het veld.

Verkozen tot beste roséwijn ter wereld in 2020 door de Global Rosé Masters of the Drinks Business, Clos du Temple is een uitzonderlijke roséwijn die grenst aan perfectie !

Van een opmerkelijk terroir op de hellingen vanCabrières, deze biodynamische wijn heeft buitengewone aandacht gekregen, van de teelt van de wijnstok met respect voor het milieu tot de rijping in vaten gedurende meerdere maanden, door nauwkeurige en nauwgezette vinificatie, waardoor deze roséwijn een uniek degustatiegenot krijgt.

De maker, Gérard Bertrand, is een producent van kwaliteitsroséwijnen van wijndomeinen in Languedoc-Roussillon en een echte ambassadeur van de mediterrane levenskunst. Gérard Bertrand slaagde er in slechts een paar jaar tijd in om de status van roséwijnen te verhogen tot die van wereldberoemde grote wijnen.

Ontdek een selectie van de beste roséwijnen Gérard Bertrand.

De smaken van de beste roséwijnen

Alcoholische drank typisch voor de Middellandse Zee en Zuid-Frankrijk, roséwijn is van nature, dankzij zijn lichte zuurgraad en natuurlijke frisheid, een zomerdrank bij uitstek.

Voor de beste rosés, zoals de biologische en biodynamische roséwijn Gérard Bertrand Château la Sauvageonne “La Villa”, zijn de smaken zacht en delicaat , alles in finesse, met een belangrijke plaats voor fruit (citrusvruchten, rood fruit, zwart fruit, exotisch fruit).

De geuren, licht en verfijnd, zijn bloemig, met mogelijke hints van kruiden zoals vanille of kaneel.

Een kwaliteit roséwijn biedt ook een persoonlijkheid die specifiek is voor zijn terroir, of het nu gaat om de druivensoort van zijn wijnstokken, de samenstelling van de bodem en het klimaat in de wijngaard.

Ook de beste roséwijnen zijn een lust voor het oog. Elke kleur van een roséwijn is uniek, variërend van extreem lichtroze tot schitterend zalmroze.

Natuurlijk zijn de beste roséwijnen afkomstig van wijnstokken van hoge kwaliteit, de druivensoorten zijn zorgvuldig geselecteerd en perfect aangepast aan hun terroir.

Ten slotte maakt de knowhow van de wijnmaker en de oenoloog het verschil bij de productie van een geweldige roséwijn.

Meer informatie over de verschillende soorten wijn:

Voor meer informatie over het universum van Gérard Bertrand:

Het bedrijf Gérard Bertrand: een familieverhaal

Presentatie van de kastelen en landgoederen van de Languedoc-Roussillon

De wijncollecties te koop