Roséwijn uit de Languedoc: de leuke verrassing

Languedoc, een regio die bevorderlijk is voor roséwijnen

Languedoc-Roussillon, een historisch gebied van wijnbouw, is een rijk en zonnig terroir dat bijzonder goed geschikt is voor roséwijnen. Inderdaad, profiterend van een warm en droog klimaat in zomer, met milde winters en regenachtige bronnen, is het Languedoc-terroir een land van rosé bij uitstek.

Met hun jarenlange ervaring in de teelt van roséwijnsoorten zoals Grenache, Mourvèdre, Syrah of Cinsault, produceren Languedoc-wijnboeren tegenwoordig premium roséwijnen, zowel in traditionele teelt, cultuur biologisch als cultuur biodynamisch.

De roséwijnen van Languedoc-Roussillon vertegenwoordigen vier departementen: Aude, Hérault, Gard en Pyrénées-Orientales.

De door Gérard Bertrand geproduceerde rosés zijn een zeer goed voorbeeld van de kwaliteit die de wijnen van de Languedoc bieden. Deze zoon van een wijnboer, zeer gehecht aan het Occitaanse terroir en een echte pionier in de productie van high-end wijnen uit Zuid-Frankrijk, produceert vandaag de dag geweldige roséwijnen met een uniek karakter.

Ontdek de roséwijnen van de Languedoc Gérard Bertrand.

Roséwijn uit de Languedoc: plezier en karakter

Zeer populair in Frankrijk, en steeds meer internationaal, is rosé een wijn om te delen en te genieten die wordt genoten tijdens gezellige momenten, met vrienden of familie.

Ook lekker alleen of in combinatie, als aperitief of bij de maaltijd, hij past perfect bij zomergerechten: barbecue, picknick, salades, vegetarische gerechten en de Mediterrane keuken... rosé is dé wijn bij uitstek voor feestelijke buitenmaaltijden.

Te midden van de veelheid aan roséwijnen die tegenwoordig worden aangeboden, zijn de roséwijnen van de Languedoc, die steeds kwalitatiever worden, een erg leuke verrassing.

Inderdaad, deze wijnen van karakter met complexe aroma's en fruitige smaken hebben tegenwoordig niets te benijden voor de rosés van de Provence.

Dit is met name het geval voor de verrassende Domaine de Villemajou roséwijn, een hoogwaardige AOP Corbières-wijn met het label AB (biologische teelt) en

t32> t33>Demeter (biologisch-dynamische teelt).

Zeer goed gestructureerd, delicaat en subtiel, de roséwijnen van de Languedoc hebben de afgelopen jaren aan kwaliteit en elegantie gewonnen.

Deze wijnen verrassen dus met hun kracht en balans en tonen trots hun terroir en hun mediterrane oorsprong.

Een kwaliteit roséwijn biedt ook een persoonlijkheid die specifiek is voor zijn terroir, of het nu gaat om de druivensoort van zijn wijnstokken, de samenstelling van de bodem en het klimaat in de wijngaard.

Ook de beste roséwijnen zijn een lust voor het oog. Elke kleur van een roséwijn is uniek, van extreem lichtroze tot schitterend zalmroze.

Natuurlijk komen de beste roséwijnen van wijnstokken van hoge kwaliteit, de druivensoorten zijn zorgvuldig geselecteerd en perfect aangepast aan hun terroir.

Ten slotte maakt de knowhow van de wijnmaker en de oenoloog het verschil bij de productie van een geweldige roséwijn.

Andere soorten wijn ontdekken:

Presentatie van het universum van Gérard Bertrand:

.