Wijn Corbières

AOC Corbières-wijn: de kampioen van de Languedoc-Roussillon

Toonaangevende appellatie in de Languedoc-Roussillon qua volume, de Corbières-wijngaard is een must voor wijnen uit het zuiden van Frankrijk.

Gelegen in het hart van het land van de Katharen, in het zuiden van het departement Aude, heeft het middelgebergte van Corbières altijd karakterwijnen voortgebracht.

Het atypische terroir maakt het mogelijk om unieke wijnen te creëren. De bodem combineert dus schisteuze en kalksteenbodems, terwijl het klimaat, hoewel mediterraan, bijzonder hard is. In deze context kunnen alleen de meest veerkrachtige druivensoorten gedijen in het Katharen klimaat.

Als onderdeel van het Heritage wine assortiment, wordt deze fles Corbières rode wijn "Year 806" genoemd ter ere van het Château de Peyrepertuse, een van de meest emblematische monumenten van de sites van Katharenland.

Gérard Bertrand wenste, net als de andere flessen wijn in het assortiment, (laten we in het bijzonder An 990 Fitou of An 873 Minervois< noemen t26> ), deze cuvée Een 806 Corbières werd ontworpen om zijn terroir, zijn geschiedenis en zijn oorsprong te weerspiegelen.

Deze rode wijn uit de Languedoc-Roussillon benadrukt zo het karakter van de rode wijnen van Corbières.

Vind al onze beste rode wijnen en Gérard Bertrand-wijncollecties.

Conceptie en proeverij van Corbières Gérard Bertrand-wijn

Deze rode wijn van Gérard Bertrand wordt gemaakt van drie typische druivenrassen mediterrane wijngaarden namelijk Syrah, Grenache en Mourvèdre.

De druiven voor de cuvée Een 806 Corbières worden eerst geheel met de hand geplukt, daarna worden de trossen geheel ontsteeld.

Na de malolactische fermentatiefase worden de drie druivenrassen gemengd en ondergaan ze een rijpingsperiode in vaten (een vat speciaal ontworpen voor het rijpen van wijn) gedurende een periode van 8 maanden.

Eenmaal gebotteld, wordt de wijn vele maanden bewaard voordat hij te koop wordt aangeboden.

Deze rode wijn uit Corbières is compact en elegant en weerspiegelt zijn terroir, alle kenmerken die hij onthult.

De proeverij is openhartig, de neus biedt prachtige tonen van wilde planten.

In de mond overheersen zoetheid en romigheid met subtiele smaken van kruiden, kaneel en zoethout.

Welke begeleiding bij rode wijn uit Corbières?

Goede combinaties van eten en wijn laten de wijn zijn volledige potentieel tot uiting brengen.Bij een goede fles rode Corbières-wijn, geserveerd op een temperatuur van 18°C, raden we gegrild rood vlees, gestoofde gerechten, wereldkeukengerechten zoals tajines of zelfs gerijpte kazen aan

Ontdek de verschillende kastelen en wijndomeinen Gérard Bertrand.

Een selectie van onze Corbieres wijnen

Uitverkocht

Uitverkocht

Uitverkocht

Uitverkocht

Ontdek alle rode wijnen van onze beste appellations:

Pic Saint Loup-wijn

Wijn Corbières

Wijn Fitou

Banyuls-wijn

Minervoiswijn

Ontdek ook:

De witte wijn

De roséwijn

De rode wijn

De oranje wijn


Of contact opnemen met Gérard Bertrand

.