dag van de Aarde

Journée de la Terre

Earth Day: een wereldwijd evenement voor het milieu

Earth Day, of Earth Day in het Engels, is een wereldwijd evenement dat tot doel heeft mensen bewust te maken van de urgentie van maatregelen voor het milieu, maar ook om de bevolking aan te moedigen om dagelijks actie te ondernemen om zorg voor de planeet.

Laten we vandaag samen de Dag van de Aarde vieren. Deze dag, 51 jaar geleden opgericht, is relevanter dan ooit om het bewustzijn te vergroten, te inspireren en verandering aan te moedigen.

Bij Gérard Bertrand staat het behoud van het milieu centraal in het project van het bedrijf. Zo zijn we 20 jaar geleden begonnen met het aanpassen van onze teelt- en productiepraktijken, waardoor we nu hoogwaardige wijn kunnen produceren van biologische en biodynamische wijnstokken.

Dankzij deze diepe overtuigingen hebben we een toonaangevende knowhow verworven in de productie van premiumwijn met respect voor de natuur. Tegenwoordig delen we deze vaardigheden en fungeren we als model, met als doel een heel ecosysteem aan te moedigen en vooruit te helpen, van wijnboeren tot liefhebbers van goede wijnen.

AB: Oranje Goud

Sinaasappelgoud is gemaakt van een voorouderlijke methode om wijn te maken en is anders dan alle andere. Deze originele wijn is zo bloemig en fris als een witte wijn en tegelijkertijd tannine. Hij levert smakelijke en complexe smaken.

ONTDEK

Veganistisch: bron van vreugde

Door de mythe van de Fontein van de Jeugd die het oproept, is Source of Joy een uitnodiging om terug te keren naar de natuur. Deze roséwijn, vol en rond in de mond, is perfect in balans door zijn frisheid.

ONTDEK

Bijvriendelijk: Goud & Azur Rouge 2019

Deze wijn is afkomstig van wijnstokken die in perfecte harmonie worden beheerd met bestuivende insecten, zoals bijen. De rode cuvée Or & Azur 2019 levert een diepe neus van zwart fruit en kruiden met zijdezachte en fijne tannines.

ONTDEK

Sulfietenvrij: Prima Nature Chardonnay 2020

Gelabeld zonder toegevoegde sulfieten, heeft deze witte wijn alle expertise van Gérard Bertrand en zijn team gekregen bij het ontwerpen van een kwaliteitswijn zonder toevlucht te nemen tot de toevoeging van sulfieten. Deze cuvée biedt een prachtige harmonie, pure en gastronomische aroma's die het specifieke karakter van het fruit en zijn terroir bevestigen.

ONTDEK

Demeter: Château l'Hospitalet Grand Vin Rouge 2018

Deze biodynamische wijn, verkozen tot beste rode wijn ter wereld voor zijn cuvée 2017, is het resultaat van werk in de wijnstokken met het grootste respect voor het milieu. De bodems, levend en vruchtbaar, voorzien de druiven van een buitengewone concentratie aan voedingsstoffen en mineralen. De vintage van 2018 is net zo uitzonderlijk en bevestigt op briljante wijze het unieke terroir van het Clape-massief.

ONTDEK

Opmerkingen

Wees de eerste om te reageren.
Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.