Gérard Bertrand presenteert: Aan tafel!
Aflevering 03 - Florian Declercq

Wine and Food-serie: gerenommeerde chef-koks sublimeren Gérard Bertrand-wijnen

Volg het recept : Log Opgerold Zwarte Woud

Ingrediënten (voor 6-8):

Cacao Weens koekje:

  • 150g eieren
  • 60g eidooiers
  • 100 g eiwitten
  • 165g basterdsuiker
  • 60 g bloem
  • 15g cacaopoeder

Mello gekonfijte kersen:

  • 125 g zure kersenpuree
  • 15 g basterdsuiker
  • 3g pectine
  • ½ citroensap


Siroop:

  • 166cl water
  • 208g suiker
  • 100cl kirsch


Vanilleslagroom:

  • 250g vloeibare room 35%
  • 30 g basterdsuiker
  • ½ vanillestokje
  • 90 g mascarpone


Voorbereidingen:


Cacao Weense Biscuit:

  • In een mixer, klop 140g basterdsuiker, 60g eidooiers en 150g hele eieren
  • Voeg voorzichtig 100 g eiwit en 25 g basterdsuiker toe die eerder door elkaar zijn geklopt
  • Voeg de bloem en het cacaopoeder toe aan het mengsel
  • Smeer alles uit op een bakplaat en bak 5 minuten op 250°C


Mello gekonfijte kersen:

  • Meng de suiker en pectine
  • Breng de zure kersenpuree, suiker en pectine aan de kook
  • Roer het citroensap erdoor
  • Cool

Vanillecrème:

  • Klop alle ingrediënten in een mixer op lage snelheid


Definitieve selectie:

  • Laat het cacaokoekje lichtjes weken in de kirschsiroop
  • Smeer een dunne laag gekonfijte Morello-kersen en garneer met een gelijke hoeveelheid opgeklopte vanilleroom
  • Schik een paar Morello-kersen met Kirsch
  • Het hele ding oprollen
  • Top met slagroom vanille
  • Eindig af door te bedekken met chocoladeschilfers en morellen

Koop Legend Vintage Rivesaltes 1969


Meer informatie gebruiksaanwijzing

Calendrier de l'Avent Jour 20

Adventskalender Dag 20

Jazz, vin et musique : les trois accords d’un été

Jazz, vin et musique : les trois accords d’un été

Calendrier de l'avent Jour 21

Adventskalender Dag 21

Opmerkingen

Wees de eerste om te reageren.
Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.