Frisheid en hoogte, uitzonderlijk terroir van Chardonnay

Fraîcheur et Altitude, terroir d'exception du Chardonnay

Onder de heilzame invloed van de Pyreneeën, in het hart van een koel en vochtig microklimaat, culmineren de wijnstokken van het Domaine de l'Aigle op meer dan 500 meter boven de zeespiegel.

Deze geografische bijzonderheid is bijzonder geschikt voor druivenrassen zoals Pinot Noir, Chardonnay of Gewürztraminer, die wonderbaarlijk gedijen.

Dankzij het uitzonderlijke terroir en het klimaat van het Domaine de l'Aigle en de speciale zorg die wordt besteed aan de biodynamisch geteelde wijnstokken, profiteren de druiven hier van een langzame rijping die een delicate controle van de zuurgraad en het aromatische palet van de wijn.

De grote witte wijnen geproduceerd door Gérard Bertrand en zijn team zijn van grote finesse en opmerkelijke mineraliteit, en demonstreren zo de prachtige match tussen Chardonnay en Gewürztraminer.

ONTDEK

Aigle Royal Chardonnay 2019
AOP Limoux - Labels AB en Demeter

Afkomstig van de twee mooiste percelen van de wijngaard, geeft deze wijn met een heldere gele kleur en een intense neus in de mond een diepte die kenmerkend is voor Chardonnay.
De aroma's van fruit en bloemen zijn zowel complex als subtiel.
Ideaal geserveerd op 12°C, heerlijk om zo te drinken als aperitief, deze delicate wijn past uitstekend bij schaaldieren, vis, wit vlees en kazen .

ONTDEK


Domaine de l'Aigle Chardonnay 2020
AOP Limoux - Labels AB en Demeter

Uniek en prachtig, de kleur van deze wijn heeft een goudgroene schittering met zilvergrijze reflecties.
De expressieve neus onthult tonen van witte perzik.
De smaak is fris en mineraal.
Ideaal geserveerd tussen 12 en 13°C, deze lichte en soepele wijn past perfect bij gebraden gevogelte, vis of zeevruchten in saus, maar ook bij geiten of schapen kaas.

ONTDEK


Gewürztraminer Domaine de l'Aigle 2019
IGP Pays d'Oc

Hoe gewaagd om deze Elzasser druivensoort in het zuiden van Frankrijk te kweken! Het karakter is uniek, vol intensiteit en aroma's.
De kristallijne gele kleur onthult een complexe neus en een expressief gehemelte.
Uitzonderlijke kwaliteit, deze wijn wordt het best geserveerd tussen 10 en 12°C, als begeleider van pittige en pittige gerechten en volle kazen.

ONTDEK

Opmerkingen

Wees de eerste om te reageren.
Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.