Château de Villemajou: speerpunt van de appellation Boutenac

Château de Villemajou : fer de lance de l'appellation Boutenac

Boutenac: een terroir met een uniek karakter

Bertrand familie landgoed sinds 1970, het Château de Villemajou roept op zichzelf de overdracht van knowhow en de uitbreiding van tradities op. Hier leerde Gérard Bertrand, vergezeld van zijn vader, Georges, van jongs af aan de kunst van het produceren van een geweldige wijn.

Gelegen in een droog klimaat, heeft het landgoed Villemajou het geluk een rijke en atypische bodem te hebben waardoor de wijnstokken diep kunnen wortelen, een ideale conditie om te gedijen in een soms ruw mediterraan klimaat (zomer droogte, stormen, wind, enz.).

De wijngaard, waar meerdere generaties wijnboeren langs zijn gekomen, herbergt een schat: eeuwenoude wijnstokken van Carignan, de emblematische druivensoort van de Languedoc.

In rood of wit, elke vintage van Château de Villemajou levert een unieke dichtheid en fluweelachtige textuur, die op briljante wijze alle kracht en elegantie van zijn terroir tot uitdrukking brengt.

ONTDEK

Château de Villemajou Grote Rode Wijn

Tijdloos, de rode Domaine de Villemajou is een wijn als geen ander. De zeer oude wijnstokken van Carignan, vermengd met Grenache en Mourvèdre, geven deze wijn een uniek karakter. Met een complexe neus, een mengsel van fruit, kruiden en leer, de mond is ruim en rond, de tannines bedekt. Deze genereuze en elegante wijn heeft een zeer goed bewaarpotentieel.

ONTDEK

Château de Villemajou Geweldige witte wijn

Van de beste wijnstokken van het landgoed, is de Grand Vin Blanc Château de Villemajou vermengd met wijnstokken van witte en grijze Grenache, Roussanne, Marsanne en Vermentino, en vervolgens 8 maanden gerijpt in eiken vaten. Gelabeld AB (biologisch) en Demeter (biodynamisch), zijn briljante gouden kleur onthult een diepe en expressieve neus. De smaak is fluweelzacht en brioche-achtig, met een zeer mooie frisheid in de afdronk.

ONTDEK

Opmerkingen

Wees de eerste om te reageren.
Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.