Clos du Temple bovenaan de ranglijst en verkozen tot Beste Rosé ter Wereld

Clos du Temple en tête du classement et élu Meilleur Rosé du Monde

De Global Rosé Masters-wedstrijd is de grootste roséwijnwedstrijd ter wereld en beloont de beste roséwijnen ter wereld. Jaarlijks worden honderden rosés blind geproefd. Le Clos du Temple van Gérard Bertrand wordt uitgeroepen tot de beste rosé ter wereld en krijgt de titel “Master”.

De Global Rosé Masters-competitie is de grootste rosé-wijncompetitie ter wereld. De jury van experts bestaat uit de fijnste fijnproevers van over de hele wereld. Met niet minder dan 56 gekwalificeerde wijnrecensenten, Masters of Wine, Master Sommeliers en kopers, maakt de jury het tot een wereldwijd erkende wedstrijd.

De Global Rosé Master 2020 kende een score van 96/100 toe aan Clos du Temple gekoppeld aan de Garrus-cuvée van Sacha Lichine in Château d'Esclans in de Provence. Met deze score krijgt Clos du Temple de hoogste score van de competitie en wint de titel van Meester.

Deze prijs is een internationale erkenning. Het beloont het precisiewerk dat in de wijnstokken en in de kelder is uitgevoerd, evenals de toewijding aan biodynamica en het behoud van de biodiversiteit. Het getuigt ook van de rijkdom van de terroirs van Zuid-Frankrijk en toont aan dat De Languedoc is een favoriete regio voor het produceren van uitzonderlijke roséwijnen.

In de bewaarde vallei van Cabrières, wordt Clos du Temple geboren in een wijngaard van 8 hectare gelegen op een historisch terroir, de bakermat van de roséwijnen. Vanaf 1357 werden de roséwijnen van Cabrières geserveerd op de banketten van Lodewijk XIV de Zonnekoning, waar ze het predikaat Royally Controlled kregen. Gérard Bertrand heeft ervoor gekozen om de wijnstokken daar biodynamisch te telen en om paarden en muilezels te gebruiken om de verbinding tussen het mineraal, de plant, het dier en de mens te bevorderen.

Clos du Temple is een buitengewone rosé. De unieke blend van 4 rode druivensoorten (Grenache Noir, Cinsault, Syrah en Mourvèdre) en een witte druivensoort (Viognier) geeft deze rosé zijn uniciteit. Clos du Temple is een alchemie tussen een uitzonderlijk terroir, ongeëvenaarde knowhow en een fles met symbolische rondingen.

Opmerkingen

Wees de eerste om te reageren.
Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.